← Back to home
      
      
      
        Κοτόσουπα Αυγολέμονο
Για τη σούπα
- 2 μπούτια κοτόπουλο
 
- 1 καρότο
 
- 1 κρεμμύδι
 
- 1 κλωνάρι σέλερι ή 1 πράσο
 
- 1 φλυτζανάκι ρύζι
 
- 1 κύβο κότας
 
- 1-2 φύλα δάφνης
 
- 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
 
- αλάτι
 
- πιπέρι
 
Για το αυγολέμονο
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
 
- 2 αυγά
 
- 2 λεμόνια
 
Για το σερβίρισμα
- μαιντανό
 
- φέτα
 
- καυτερό πιπέρι ή μπούκουβο
 
- Κόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι (ή πράσο) σε χοντρά κομμάτια και τα σωτάρουμε για λίγο στο λάδι.
 
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, την δάφνη, άλατι, πιπέρι.
 
- Αραιώνουμε τον κύβο σε νερό, και γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι να καλύψουμε τα υλικά.
 
- Σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
 
- Ξαφρίζουμε την σούπα στην αρχή όσο χρειαστεί.
 
- Μόλις περάσει η 1 ώρα, βάζουμε το ρύζι, και συνεχίζουμε για 20 λεπτά ακόμα.
 
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμόνι.
 
- Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και λίγο λίγο ρίχνουμε-συνεχίζοντας το χτύπημα- το λεμόνι.
 
- Παίρνουμε λίγο ζωμό, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε, για να εξισορροπήσουμε τη θερμοκρασία των αυγών, πάντα χτυπώντας το μίγμα με σύρμα.
 
- Περιχύνουμε τη κοτόσουπα με το αυγολέμονο ανακινώντας τα υλικά.
 
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει ελαφρά, πάντα ανακατεύοντας την τακτικά.
 
- Σερβίρουμε, γαρνίροντας με μαιντανό, φέτα και καυτερό πιπέρι.